wareber

linkoverzicht.be

Luc Verbeke

Luc Verbeke is een Vlaams dichter-auteur, maar vooral bekend als stichter-secretaris-voorzitter van KFV. Aan hem heeft Waregem ondermeer te danken dat de stad wel eens de "hoofdstad van Frans-Vlaanderen" wordt genoemd. Vlaanderen en de Groot-Nederlandse gedachte danken aan hem zijn onvermoeibare inzet voor Frans-Vlaanderen.

Luc Verbeke is auteur van heel wat publicaties over Frans-Vlaanderen, o.m. het boek Vlaanderen in Frankrijk (1970), gebaseerd op een jarenlange artikelenreeks in het tijdschrift Ons Erfdeel, en de brochure 'De Nederlanden in Frankrijk'. Hij was ook auteur van het jubileumboek 1947-1997 over een halve eeuw KFV-werking voor en in Frans-Vlaanderen. Hij was in 1973 stichter van het driemaandelijkse tijdschrift KFV-mededelingen en tot 1997 uitgever en hoofdredacteur ervan.

Luc Verbeke schreef zes poëziebundels, waaruit momenteel ook wordt gepubliceerd in zijn pas gestart poëzie-weglob, waarvan link hieronder. Luc Verbeke werd onderscheiden met o.m. de Visser Neerlandiaprijs (1965), de eerste André Demedtsprijs (1970), het lidmaatschap van de Europese Eresenaat (1980), het lidmaatschap van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde (Leiden, 1985), de dr. F. A. Snellaertprijs in 1994 en de Remi Pirynsprijs in 2004. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau (1989). Misschien kan de stad ook even denken aan deze 'ereburger'. In zijn geboortedorp is hij wel al vereerd met een gedenkplaat.


poëzie-blog

poëzie-blog

blog.seniorennet.be/lucenmaria


Wikipedia

Wikipedia

nl.wikipedia.org/wiki/Luc_Verbeke


Cercle de Neerlandais

Cercle de Neerlandais

home.nordnet.fr/~mairie-lannoy/Associations/Association-culturelles-loisirs/neerlandais.htm


Gavergids

Gavergids

www.geocities.com/gavergids/


Gedicht voor André Demedts

Gedicht voor André Demedts

blog.seniorennet.be/adjaar/archief.php?ID=9


Manneke uit de Mane 1988

Manneke uit de Mane 1988

users.pandora.be/johan.roelstraete/ridders.htm


stadsblog

via \'Luc Verbeke\' in zoeker  

blog.seniorennet.be/wareber


tijdschrift Vlaanderen

tijdschrift Vlaanderen

users.pandora.be/gerdavanfleteren/vlaanderen/contact.htm


Wakken gedenkplaat

Wakken gedenkplaat

www.dentergemonline.com/infowakken.htm
(C) Jouwpagina.nl - Link aanvragen? Vragen? Opmerkingen? Contacteer deze beheerder.